19 Mart 2013 Salı

AVUSTRALYADAN TÜRKİYEYE DÖNÜŞ




    Mustafabeyli sakinlerinden Nazmiye&Ünal ULUC Çiftinin Avustralya – Sydney de bulunan 1, derece akrabaları olan Oğlu gelini torunları ve kardeşleri bacıları ve yeğenleri ile dört senelik hasretlik ve özlemini gidermek için Türkiye- Adana dan  25 aralık 2012 tarihinde uzun ve yorucu ve okyanusun semalarını aşarak o bitmez ve uzun süren bir 26 .saatlik yolculuktan sonra Avustralya Sydney hava limanına inerler ve akrabaları burada Nazmiye&Ünal ULUC çiftini karşılayarak arabalarıylaarı ile arabalara binerek evlerine gittiler

     Avustralya- Sydney de bulunan akrabalarına sürpriz yaparak sevindiren Nazmiye ve Ünal ULUC çiftinin 3 aylık bir kısa tatil sonunda nihayet dönüş günleri yaklaştıkça bir hüzün yüreklerine kaplar Avustralya- Sydney den ayrılma günleri gelir çatar ve 16 Mart 2013 tarihinde yorucu ve uzun bir yolculuktan sonra büyük okyanusu geçerek Türkiye deki Adana – Mustafabeyli kasabasındaki evine gelir.

   Uluç çiftinin Avustralya dan döndüğünü duyan kasaba halkı ziyarete gelmişlerdir.bende bunu fırsat bularak ziyaret ettim bu arada birkaç soruma şöyle cevap verdi önce Sydney deki akrabalarıma  öncelikle çok  teşekkür ediyorum bizleri çok iyi ağırladılar Allah razı olsun dedi. Eşim ve ben avustralyadan memnun olarak ayrıldık Türkiye ile Avustralya arasında 9 saat farkımız var dedi ve şöyle devam etti biz burada kışı yaşarken Avustralya yazı yaşıyorlar biz Sydney de 46 derece Sıçaklığı gördük Türkiye gece iken Avustralya gündüz dü ayrıca türkiyede bulunmayan meyve ceşitlerini  orda gördüm  . Her şey pahalı ateş pahası diyor en ucuz olan et  dedi,  sonunda dediki Mustafabeyli kasabamızı Sydneyle değişmem dedi. Ve ikramlardan sonra ayrıldım. .


    






















Hiç yorum yok: