4 Temmuz 2013 Perşembe

Haluk SONUZUN






1965 yılında Mustafabeyli kasabamızda doğdu. İlkokulu kasabamızdaki YİBO’da okuduktan sonra ortaokul ve lise öğrenimini ise Düziçi Öğretmen Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1988 yılında mezun olduktan sonra bir yıllık avukatlık stajını Adana’da yaptı.

Askerlik hizmetini yedek subay askeri hakim olarak tamamladıktan sonra 1991 yılı Nisan ayında Düziçi ilçesinde serbest avukatlık yapmaya başladı. 1993 yılı Ocak ayında ise kurum avukatlığına geçerek Van ilinde Karayolları 11.Bölge Müdürlüğü avukatı olarak göreve başladı.
Bu görevde kısa bir süre kaldıktan sonra 1993 yılı Eylül ayında Osmaniye’de hakimlik stajına başladı. Staj bitiminde 1996 yılı Ocak ayında Aydın ili Karacasu ilçesinde hakimlik görevime başlayarak sırasıyla Aydın-Karacasu, Erzurum-Şenkaya, Bursa-Gürsu, Erzincan ve Çanakkale hakimliği görevleri yaptıktan sonra 2010 yılında Bursa hakimliğine atandı. Halen Bursa 3.Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olarak görev yapan Haluk Sonuzun’un 20 ve 14 yaşlarında iki oğlu vardır.

Hiç yorum yok: