Mehmet Küçük ün Günlüğü

Bu blog; Mustafabeyli kasabasını tanıtmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu Blog'da Mehmet KÜÇÜK ün çektiği Mustafabeyli Kasabasının fotoğraflarını görebilirsiniz... Resimlerinin üzerini tıkayınız resim büyüyecektir, Siteni Sol köşedeki Arama motorundan aradığınızı bulabilirsiniz *

17 Ekim 2009 Cumartesi

mustafabeyli halk pazarından

Kasabamızın batısında bulunan komşu Yassıca köyünden gelip mustafabeyli Kasabası halk pazarına gelerek Zeytin bahcesinden toplamış olduğu zeytinleri toplayarak satışa sunmuştur.

KIŞLIK YEŞİL ZEYTİNİ YAPIMI

1 kg yeşil zeytin (ağaçtan taze koparılmış)
1 tatlı kaşığı limon tuzu
4 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 dilim limon

Sonbahar döneminde koparılan yeşil zeytinlere, büyüklüğüne göre 2-3 çizik atılarak bir şişeye doldurulur. Üzerine su konur. Zeytinin suyu 8 hafta düzenli olmak üzere, haftada bir değişitirlir. Süre sonunda suyu süzülmüş zeytinler, uygun büyüklükteki bir kavanoza aktarılır, üzerine kaya tuzu, limon tuzu ve yarım parmak aşağıda kalacak kadar su konur, en üzte zeytinyağı ve limon dilimi eklenir. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, 10 gün sonra yenebilir.

zaman: 20:16:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ı

‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle
Blogger tarafından desteklenmektedir.